Jaren terug, ergens in 1898 hartje Keulen, werd de eerste Rimowa gecreëerd door Paul Morszeck. Toen nog van hout, inmiddels van aluminium of hightech polycarbonaat, maar in die tijd al zo licht en stabiel mogelijk als maar kon. Oh wacht, misschien heb je op dit moment geen idee waar ik het over heb. Kan natuurlijk! Dan even een korte introductie. Want wat mij betreft en met mij overigens ook vele anderen, als er een koffer der koffers uitgekozen zou mogen worden… Dan zouden dat zeker de modellen van Rimowa zijn. Ze bestaan al jaren zoals je ziet, maar waren toendertijd een echte innovatie en tegenwoordig herken je ze meteen aan de zilveren kleur in ribbelpatroon. Begint er nog geen belletje te rinkelen? Misschien helpen deze foto’s:
Een semi jetset vibe hangt er wel om de koffers en dit merk je ook meteen als je een blik werpt op het officiële Instagram account van Rimowa. Maarja als je dan toch niet met backpack op je rug de wereld rond trekt en in plaats van een tas een koffer meeneemt als bagage middel… Dan vind ik het wel gaaf om met een mooi model op pad te gaan. Ooit in mijn leven was ik dan ook van plan om mezelf of vriendlief zo’n Rimowa kado te doen (ultieme backpacker als hij is, wilt ook hij er diep van binnen een hebben. Iets dat me vaak wordt duidelijk gemaakt als we door de Bijenkorf lopen). Maar toen gebeurde kort geleden dit…
Van kofferwebshop Duifhuizen kreeg ik een mailtje of ik een koffer wilde reviewen. Sowieso al ontzettend gaaf. Maar toen eenmaal de postbode kwam en vervolgens dit Rimowa exemplaar afleverde, stond ik even gillend in de kamer. Een giga verassing en stiekem een flashpackers-droom die een beetje uit kwam. Ja jongens, ik hou nog steeds van mijn backpack en dat is ook nog vaak mijn beste reismaatje. Maar als ik een weekje of iets langer weg ga, vind ik het eigenlijk best leuk om mijn travel essentials in zo’n mooi exemplaar in te mogen pakken. Bovendien kun je er ook nog eens flink meer in doen, omdat het gemiddelde gewicht van een Rimowa door het materiaal stukken lager ligt dan die van een gewone koffer. Voor wie dus altijd inpakstress heeft (ondanks deze tips voor het inpakken van een koffer), ook een aanrader!
Trouwens ook nog leuk om te weten, wist je dat de naam Rimowa is afgeleid van de naam Richard Morszeck? Door telkens de eerste twee letters te pakken van “Richard Morszeck Warenzeichen” krijg je de naam “Rimowa”. Maar goed, voor nu genoeg odes aan Rimowa! Ze zijn mooi. We know!