Een roadtrip naar la douce France, backpacken in Vietnam, surfen in Portugal, een strandvakantie naar Curaçao of juist een tripje naar The Big Apple. Waar je ook heen gaat op reis; onderweg kun je vaak wel een paar goede reisapps gebruiken. Maar ook als je nog niet alles geboekt hebt zijn reisapps handig. Eigenlijk zou je zelfs je gehele vakantie er wel mee kunnen plannen! Je boekt er zo je vlieg- of treinticket mee. En wat dacht je van een huurauto? Of je hotelovernachtingen, al kun je met reisapp ook zo leuke vakantiehuisjes boeken of een kampeerplaats regelen. Maar goed, welke reisapps installeer je dan precies? We zetten de 23 meest handige en leuke apps voor op vakantie voor je op een rijtje!
23 handige reisapps
→ Tip: Neem het WeAreTravellers reisdagboek mee op vakantie! Dit is een travelplanner en journal in één, waarin je ook handige tools vindt om je reis te plannen waaronder een handige lijst met reisapps.
1. Google Translate
Superhandig en essentieel op reis: Google Translate. Dé app om te vertalen, handig in vrijwel elk land! Zo kun je je toch verstaanbaar maken of de menukaart lezen in een land waar je de taal echt niet spreekt (of kunt lezen).
2. Google Maps
Nog zo’n app die eigenlijk niet mag ontbreken op je telefoon. Zelfs in Nederland al bijna onmisbaar: Google Maps. Je kunt ook gebieden downloaden als je nog thuis bent, zodat je de kaarten ook offline kunt gebruiken. En: een ideale app om reviews te checken van restaurants en hotels. Daarnaast kun je er gemakkelijk plaatsen in opslaan zodat je die later weer terug kunt vinden.
3. Maps.me
Een ideale app voor als je geen internet hebt: Maps.me. In deze navigatie-app kun je hele gebieden vooraf downloaden zodat je offline heel gemakkelijk de weg kunt vinden. Superhandige app voor in het buitengebied en wat minder goed bereikbare plekken.
4. Rome2Rio
Met deze app ontdek je heel gemakkelijk hoe je van A naar B komt, met verschillende transportmiddelen. Met de trein, bus, auto of het vliegtuig. Ook handig om hotels te zoeken.
5. Reisapp Buitenlandse zaken
Hiermee check je het reisadvies van jouw bestemming, altijd handig om te hebben dus. Download de reisapp van NederlandWereldwijd en Douane en dan heb je altijd betrouwbare reisinformatie bij de hand. Wanneer je reisadvies verandert, krijg je bericht.
6. Uber en Grab
Met deze apps kun je heel gemakkelijk een taxi boeken. De app zoekt de dichtstbijzijnde auto voor je en tegen een redelijk tarief kun je dan naar je bestemming komen.
7. Skyscanner
Ideale app om je vluchten mee te bezoeken; voor over de hele wereld. Zoekt de beste deals voor jou uit.
8. Booking.com, Airbnb en Hostelworld
Dé apps om je overnachtingen te boeken, zijn toch wel Booking.com, Airbnb en Hostelword. Of je nou op zoek bent naar een hotel, hostel of huisje; je vindt hier sowieso wat je zoekt.
9. Campermate en WikiCamps
Met deze apps vind je heel gemakkelijk campings in het buitenland. Ideaal als je met de camper of tent op pad gaat.
10. Wallet
Bewaar hierin heel handig al je tickets in, bijvoorbeeld je boardingpass, of tickets voor musea of andere bezienswaardigheden.
11. XE Currency of Valuta
Als je veel reist, heb je ook met veel verschillende koersen te maken. Wat is ook alweer Thai Baht naar Euro? En van Dinar naar Euro? Dollars? Rand? Pond? Help! Hier komt de app XE Currency superhandig van pas. Met de app kun je namelijk allerlei wisselkoersen berekenen en als je geen internetverbinding meer hebt? Dan onthoudt hij je laatst gekozen valuta.
12. Tripadvisor
Alle reviews van hotels, restaurants, bezienswaardigheden en workshops op een rijtje. Zo weet je meteen wat de moeite waard is om naar toe te gaan. Ben je in een vreemde stad en heb je geen idee waar je lekker kunt eten of goedkoop kunt overnachten? De Tripadvisor app geeft een overzicht van de beste restaurants, goedkoopste hotels en mooiste bezienswaardigheden in de door jou geselecteerde stad. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Download wel vooraf de informatie van de stad waar je heen gaat.
13. Instagram
Handig om inspiratie op te doen voor je reis of vakantie, om mooie fotospots te ontdekken bij de mensen die volgt of zelf je reis te delen voor je volgers. Oh en wil je ons volgen op Instagram? Je kan ons vinden via @wearetravellersnl
14. Netflix
Dé app om films en series mee te kijken, ideaal tijdens het wachten of onderweg (tip: download een aantal films of series zodat je ook zonder Wifi kunt kijken).
15. Spotify
Dé app om muziek mee te luisteren onderweg (vergeet niet je afspeellijsten te downloaden voor als je geen Wifi hebt)
16. Duolingo
Leer een buitenlandse taal spreken met deze app. Handig om in ieder geval een paar woordjes te kennen als je naar het buitenland gaat.
17. Lightroom
Met deze app bewerk je jouw foto’s heel eenvoudig op je telefoon, zodat ze meteen Instagram-waardig zijn. Wil je het meeste uit Lightroom halen? Dan is het aan te raden om onze Lightroom Presets te gebruiken! Hiermee kun je binnen één klik je foto’s een upgrade geven.
18. Polarsteps
In deze app houd je jouw reis bij, door foto’s en verhaaltjes toe te voegen per plek die je aan doet. Dit kun je dan delen met iedereen thuis én bij thuiskomst, kun je er een fotoboek van maken.
19. Komoot en All Trails
Wil je graag wandelen of fietsen in het buitenland? Download dan zeker Komoot en All Trails; hiermee kun je perfect hikes of fietstochten plannen.
20. NordVPN
Met een VPN kun je veilig een openbare Wifi gebruiken, ideaal op reis dus, als je regelmatig een openbaar netwerk gebruikt.
21. Travelspend
Met de app Travelspend houd je heel eenvoudig al je reisuitgaven bij, handig als je een bepaald budget hebt voor reis.
22. Airlo
In deze eSIM shop, koop je je digitale simkaarten zodat je je telefoon kunt blijven gebruiken in het buitenland.
23. Stippl
Stippl is een alles-in-één reisplanner; van een reisbudget uitrekenen tot aan paklijst maken en reisplanning onderweg uitzoeken.
24. WieBetaaltWat
WieBetaaltWat is een fijne app om alle uitgaven bij te houden tijdens je reis. Zeker als je met meerdere mensen reist, verreken je het heel gemakkelijk aan het einde wie wat moet betalen.
Wij gaan niet meer op reis zonder handige reisapps
Door je smartphone of tablet mee te nemen op reis, kun je met handige reisapps vluchten zoeken, het weer checken, navigeren, Wifi-spots vinden, woorden en zinnen vertalen of de weg zoeken. Dus… Ook al willen heel wat mensen tegenwoordig even niet bereikbaar zijn als ze op vakantie zijn, in dit artikel pleiten we er toch een beetje voor om je smartphone of tablet toch wel mee te nemen.
Van plan om deze reisapps volop te gebruiken?
Als je je reisapps volop wilt gebruiken, is het handig om met een aantal zaken rekening te houden. We willen immers niet dat je na het gebruik een dure telefoonrekening krijgt. Zorg allereerst voor een betaalbaar telefoonabonnement of koop eSIM voor in het buitenland, dat kan al enorm in kosten schelen. Let vervolgens erop dat je in het buitenland vooral via Wifi het internet op gaat. Als je het toch via je Simkaart doet, zorg dan dat je bijvoorbeeld een datalimiet instelt zodat je niet onverwachts veel data verbruikt en je roaming uitzet.
→ Tip: Neem ook het WeAreTravellers reisdagboek mee op vakantie! Dit is een travelplanner en journal in één, waarin je ook handige tools vindt om je reis te plannen waaronder een handige lijst met reisapps.