In het kookboek Reishonger neemt Sabine Koning van de website OhMyFoodness je mee de wereld rond in 65 recepten. Een culinaire wereldreis langs zoetige blueberry muffins uit Amerika, kruidige Rendang uit Indonesië, smakelijke kanelbullar uit Scandinavië en natuurlijk wordt een overheerlijke spaghetti uit Italië ook niet overgeslagen.
Ons lievelingsrecept? Het Pad Thai recept!
In dit artikel delen we ons lievelingsrecept met je, namelijk een Pad Thai recept dat ons meeneemt naar het overweldigende Thailand. Sabine, de auteur van het kookboek Reishonger, heeft zelf een halfjaar in Bangkok gewoond dus ze weet maar al te goed hoe ze dit gerecht moet klaar maken en jij na het proberen van dit recept ook. Al honger gekregen? Lees gauw verder want het recept vind je hieronder:
Dit Pad Thai Recept is perfect voor wie net terug komt van backpacken in Zuid-Oost Azië!
Net zoals Sabine in het kookboek Reishonger opschrijft, kunnen wij ook alleen maar erkennen dat Pad Thai waarschijnlijk het meest bekende Thaise gerecht ooit is. Iedereen lijkt dit noodle-gerecht wel lekker te vinden en wij hebben het zelf tijdens het maken van een wereldreis ook met liefde veel te vaak gegeten.
Pad Thai recept met garnalen, kip of vega
- Kook de noedels volgens aanwijzing op de verpakking, spel af met koud water & laat uitlekken
- Verhit olie in een (wok)pan en bak daarin de garnalen, kip of vega stukjes
- Voeg de knoflook en sjalot toe aan bovenstaande, bak alles tot het gaar is
- Voeg de bieslook, tauge en gaargekookte noedels toe, bak dit 2 minuten
- Maar een kuiltje in het midden van het gerecht en breek hierin de eieren
- Laat de eiren lichtjes stollen en schep ze daarna door de Pad Thai heen
- Roer de tamarindepasta, palmsuiker en vissaus door elkaar in een bakje
- Voeg de saus toe aan de noedles in de (wok)pan, schep het geheel om
- De Pad Thai is klaar, schep het op borden op en garneer met pinda’s, limoen & chilivlokken
Eet smakelijk!
Ingrediënten voor dit Pad Thai recept
- 125 gram rijstnoedels
- 250 gram gepelde garnalen / kip / vega-stukjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 sjalot, gesnipperd
- 4 stengels Chinese (knoflook)bieslook, in reepjes
- 50 gram tauge
- 2 eieren
- 1 eetlepel tamarindepasta
- 1 eetlepel palmsuiker
- 1 eetlepel vissaus
- 2 eetlepels geroosterde pinda’s
- 1/2 eetlepel gedroogde chilivlokken
- 1 limoen in partjes
Meer recepten uit het kookboek Reishonger proberen?
Dit kookboek is natuurlijk perfect om te geven aan iemand die houdt van reizen en koken, maar je mag hem uiteraard ook gewoon aan jezelf cadeau doen. Het kookboek Reishonger is nu te koop en kost 22,50 euro. Het is 208 pagina’s dik. Genoeg reis én kook-inspiratie dus!